in , ,

Kevés a reklamáció

Kevés a reklamáció
Kevés a reklamáció

A kiküldött 2 millió elszámolási értesítő miatt néhány ezren reklamáltak a hitelintézetüknél és mindössze 300 jogorvoslati kérelem érkezett eddig a pénzügyi békéltető testülethez – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője, az M1 aktuális csatornán kedden.

A banki elszámolásával elégedetlen hiteladós háromlépcsős jogorvoslattal élhet: előbb a bankjánál kell kezdeményeznie a probléma megoldását, ezt követi a pénzügyi békéltető testület előtti eljárás és aki ennek a döntésével elégedetlen, az a lakóhelye szerint illetékes járásbírósághoz fordulhat.

A békéltető testület három esetben jár el: ha számszaki hiba volt az elszámolásban, ha nem érkezett meg az elszámolási értesítő, illetve ha a panasz kivizsgálását annak elkésettsége miatt utasította el a bank.

A többi esetben – például ha az adóstársak egymással vitatkoznak – nem illetékes a testület – fejtette ki Binder István.

A műsorvezető idézte Rogán Antal Fidesz frakcióvezetőt: a hiteladósok felének csökkent, egynegyedüknek változatlan maradt a törlesztő részlete az elszámolás után. A szóvivő ehhez annyit tett hozzá, hogy átlagosan mintegy 16 százalékkal csökkentek a törlesztő részletek, 48 ezer szerződés az elszámolással megszűnt, az árfolyamgátasok öthatodának pedig a gyűjtőszámlája szűnt meg.

Cikk:

Kevés a reklamáció

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Diákhitel május 15-ig igényelhető a tavaszi félévre

Diákhitel május 15-ig igényelhető a tavaszi félévre

OTP: a magyarországi ügyfeleknek várhatóan 170 milliárd forintot térít vissza a bank

OTP: a magyarországi ügyfeleknek várhatóan 170 milliárd forintot térít vissza a bank