in

A devizahiteles levelek 7 százalékát adták fel eddig a pénzintézetek

A devizahiteles levelek 7 százalékát adták fel eddig a pénzintézetek
A devizahiteles levelek 7 százalékát adták fel eddig a pénzintézetek

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a vonatkozó jogszabály alapján 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek.

A Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. Eddig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

A 2014. évi XL. törvény a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló jogszabály alapján a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket azoknál, akik deviza alapú (devizában nyilvántartott és forintban törlesztett) kölcsönt vettek fel, az elszámolást a pénzügyi szolgáltató 2015. március 1. napja és 2015. április 30. napja között köteles postára adni. Az elszámolások ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményként érkeznek meg a fogyasztókhoz. Ebben az időszakban – a pénzintézetek által előre jelzett mennyiség alapján – a Magyar Postának csaknem 2,1 millió darab ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. 2015. április 9-ig 149 ezer darab ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához, amely a várható mennyiség alig több mint 7 százaléka.

Az előre jelzett 2,1 millió ajánlott-tértivevényes levélküldemény várhatóan 75-80%-a a kiküldési időszak utolsó két-két és fél hetében jelenik meg a Magyar Posta hálózatában.

A Magyar Posta felkészült a megnövekedett küldeménymennyiség kezelésére, ugyanakkor annak érdekében, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket, és ne legyen torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvétel során, fontos, hogy a pénzintézetek mielőbb kezdjék el feladni küldeményeiket. A folyamatosan átütemezett feladások miatt ugyanis egyre szűkebb idő áll a Magyar Posta rendelkezésére a kézbesítésére.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Széchenyi Kártya

Széchenyi Kártya: biztonságos és népszerű a Kavosz szerint

Forintosítás is lehet a devizaalapú autóhiteleknél

Forintosítás is lehet a devizaalapú autóhiteleknél