in

Milyen dokumntumokra lesz szükséged a hitelfelvételnél? Tippek kezdőknek


A hitelfelvételnek rengeteg papírmunkája van, bár sokan azt gondolják, hogy csak az adásvételi szerződés és a személyi igazolvány kell hozzá. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet a kezdőknek, milyen dokumentumokra lesz szükségük a hitelfelvételnél.

1. Személyes dokumentumok

Az első és legfontosabb dolog, amire szükséged van a hitelfelvételnél, az a személyazonossági igazolványod. Az igazolványodnak érvényesnek kell lennie, és tartalmaznia kell a lakcímedet is. Ha külföldi állampolgár vagy, akkor az útlevéllel is rendelkezned kell.

2. Jövedelemigazolások

A hitelfelvételkor a bank általában igazolást kér jövedelmedről. Ez általában a 3 hónapos bankszámlakivonat, bérelszámolási igazolás vagy munkáltatói igazolás lehet. Az igazolásnak világosan meg kell mutatnia, hogy mennyit keresel, és hogy milyen gyakran kapod meg a fizetést.

3. Tulajdoni lapok

Ha a hitelt ingatlanvásárlásra vagy felújításra tervezed felvenni, akkor az ingatlan tulajdoni lapjai elengedhetetlenek. Ezek a dokumentumok részletesen mutatják, hogy ki a tulajdonos, mikor és milyen áron vásárolták az ingatlant, hogy milyen terhek vannak az ingatlanra vonatkozóan.

4. Adóbevallás

Ha rendszeresen adóbevallást kell beadnod, a banknak kérni fogja az előző évi adóbevallásod másolatát. Az adóbevallás felmutatása garantálja, hogy az adott jövedelem és a kiadások valóságosak és megbízhatóak.

5. Adósságokról szóló dokumentumok

A hitelfelvételkor a bank megköveteli az összes korábbi és jelenlegi adósságodról szóló dokumentumokat, amelyek magukban foglalják a hitelkártyákat, személyi kölcsönt, diákhitelt, autóhitelt vagy bármi mást, amire tartozol. Az adósságokról szóló dokumentumok a banknak segítenek annak megbízhatóságában, hogy hogyan fogod törleszteni a hitelt.

A fent felsorolt dokumentumok azok, amelyekre általában szükséged lesz a hitelfelvételnél. Azonban fontos megjegyezni, hogy a bankok eltérő követelményekkel rendelkezhetnek, ezért fontos, hogy tájékozódj a bank követelményeiről, mielőtt bármilyen dokumentumot beadnál.

Ha nagyobb összegű hitelt szeretnél felvenni, érdemes egy rendszeresen fizetett telefonszámot illetve adósságmentes időt is követelhetnek tőled. A legjobb, ha előzetesen elvégezed a kutató munkádat, és jó felkészültséggel érkezel a bankba.

Mit gondolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bank

Legjobb Bankok Magyarországon: A Felhasználói Vélemények Alapján

online edző

Online edző