Kövess!Lájkold Facebook oldalunkat is! Kövess minket!

Mi történik akkor, ha elmulasztunk egy hitelkártya fizetést?

Ha elmulasztunk egy hitelkártya fizetést, valószínűleg kapni fogunk egy értesítést a kártyát kiállító cégtől, hogy kintlévőségünk van. Azonnal hatállyal eszközölni kellene a befizetést és tudatni a társasággal, hogy a fizetés megtörtént.

Fontos, hogy legalább a minimum meghatározott összeget fizessük be időben, habár különböző hibák előfordulhatnak. Ha észrevesszük, hogy nem tettünk eleget fizetési kötelezettségeinknek, hívjuk fel a társaságot és tudakoljuk meg az elmaradt összeg pontos értékét.

Megeshet, hogy ez egy megnövekedett összeg a kamatok miatt. Továbbá a legjobb, ha elmagyarázzuk, hogy miért is nem fizettünk időben. Amennyiben ez az első alkalommal fordult elő egy elfogadható ok miatt, lehet hogy a társaság nem fog további összeget ránk terhelni és nem fogja bejegyezni a hiteltörténetbe. Amennyiben azonban többször is elfelejtettünk már időben fizetni, a társaság nem valószínű, hogy együttműködő lesz.

Fizessünk amint tudunk. Általánosságban véve akkor kerül jelentésre a tartozás, ha 30 napon belül nincs rendezve. Egy 30 napon belül befizetett
tartozás kevésbé romboló hatású, mint egy 60 napon belül fizetett, vagy épp egy 90 napon belüli, bár mindegyik negatív hatással van a hiteltörténetünkre.

Ha a hitelkártya tartozás rendezése 90 napos csúszásban van, akkor már behajtó céghez fordulnak. Ezután a behajtó cég elkezd üzeneteket küldeni és telefonon tudatni velünk, hogy elmaradásunk van. Ha nem tudunk fizetni, tudassuk ezt a behajtó céggel és a hitelkártya társasággal is. Egyes társaságok hajlandóak megegyezni, de ez egy meglehetősen hosszú procedúra. A hitelkártya társaságoknak meg van a joguk ahhoz, hogy beperelhessenek minket ha nem fizetünk időben.

Tartsuk ezt észben, amikor olyasmit vásárolunk amire nincs fedezetünk.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.