Kövess!Lájkold Facebook oldalunkat is! Kövess minket!

Lakáspiaci hitel trend

Úgy is mondhatjuk, hogy ilyen jelenleg nem létezik. A “trend” olyan valami, ahol a nagy számok törvénye jelentősen bekacsint. A lakáshitelezés viszont manapság Magyarországon nem “trend”. Az új évezredben a lakáshitelezésnek két kimagasló éve volt. Először 2003-ban, majd később 2008-ban.Mára ezt elfelejthetjük. Olyannyira, hogy tavaly átlagban 2,2 millió forint volt az egy lakásra felvett hitel összege, ami sok éves negatív csúcs.

Ez nem azt jelenti, hogy nincs lakásvásárlás, mert van, csak készpénzes alapokra helyezve. Sokkal inkább azt jelenti, hogy az embereknek elegük lett a hitelekből, ezen belül pedig a deviza alapú hitelezésből.

A jelenség nem egyoldalú. A hitelező – jelen esetben a bankok – is kerüli a kockázatot. Ez okozza, hogy a bankok egy hitel odaítélése előtt nagyobb önerőt kér felmutatni a kérvényezőtől és több más biztosítékot is kiköthet.

Aki egyszer megégette magát, az a jövőben várhatóan jobban fog vigyázni hasonló szituációkban és kétszer is meggondolja, mit tesz hasonló helyzetben.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..