Kövess!Lájkold Facebook oldalunkat is! Kövess minket!

CIB: megnőtt az ügyfélforgalom a fiókokban

A megnövekedett ügyfélforgalom miatt a CIB a gördülékeny ügyintézés érdekében azt javasolja érintett ügyfeleinek, hogy a bankfiókban történő készpénzkifizetés helyett az átutalást válasszák, így gyorsabban juthatnak hozzá az elszámolás után visszajáró pénzösszeghez – olvasható a CIB Csoport keddi sajtóközleményében.

A CIB Csoport a jogszabályi előírásoknak megfelelően április 30-ig postára adta az elszámolásról szóló tájékoztatásokat. Az érintett ügyfeleknek, akik az elszámolás következtében pénzt kapnak vissza, a levél kézhezvételétől számítva 30 napjuk van, hogy nyilatkozzanak a kifizetés módjáról. A bank felhívja a figyelmet arra, hogy aki nem a készpénzkifizetést, hanem az átutalást választja, annak csak a nyilatkozat leadása miatt kell a bankfiókba látogatnia.

Azok az ügyfelek, akiknek a CIB Lízingnél vagy a CIB Ingatlanlízingnél van elszámolással érintett szerződésük és a pénztári kifizetést választják, kizárólag a lízingtársaságok hivatalos központi ügyfélszolgálatán (1024 Budapest, Petrezselyem utca 2-8) vehetik fel a készpénzt – hangsúlyozza a CIB.

Kitérnek arra is, hogy szintén 30 nap áll rendelkezésre az elszámolásban érintett ügyfeleknek, hogy panaszt tegyenek, ha nem értnek egyet az elszámolási tájékoztatóban foglaltakkal. A részletes elszámolást a www.cib.hu/reszleteselszamolas címen tekinthetik meg, és a kifogásolt részek pontos megnevezésével levélben, e-mailen vagy faxon fordulhatnak kérdéseikkel a bankhoz, tehát panaszaik bejelentéséhez nem szükséges felkeresni a bankfiókot – olvasható a CIB Csoport közleményében.

A pénzügyi intézmények a jogszabályoknak megfelelően 5 évig őrzik a fogyasztói követelés összegét, amely bár nem kamatozik, de költségekkel sem jár. Tehát az ügyfeleknek a 30 napos határidő lejárta után is lehetőségük van az elszámolás során megállapított összeg felvételére – emeli ki CIB.

A CIB korábbi közlése szerint a CIB Bank esetében az élő és a lezárt hitelekre elszámolt összeg 24,7 milliárd forintot tesz ki.

Cikk:

CIB: megnőtt az ügyfélforgalom a fiókokban

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..