CIB Bank Zrt.

CIB Bank Zrt.
Pénzintézet neve: CIB Bank Zrt.
Pénzintézet típusa:
Rövid leírás: A CIB Bank meghatározó anyabanki háttérrel és 35 éves tapasztalattal a szolgáltatások teljes körét nyújtja közel 500 ezer ügyfelének a hazai pénzpiacon, miközben folyamatosan keresi az innovatív, ügyfeleire szabott megoldásokat.
Leírás:

Anno

Hosszú idő telt el, mióta a mai CIB Bank Zrt. alapító elődje a Közép-európai Nemzetközi Bank Rt. (CIB), 1979. november 9-én létrejött Budapesten, mint dolláralapon működő devizabank. Ami azóta is változatlan, az a meghatározó jelenlét és az előretekintő gondolkodás, valamint a környezeti tényezők figyelembe vétele a stratégia kialakítása és a szervezet hatékony működése és működtetése során.

Az elmúlt évek stratégiája is ezen a gondolkodásmódon alapul.
Jövőre tervezve

A hosszú távú fenntartható növekedés és a külső hatások figyelembe vételével a CIB Bank leányvállalataival közösen 2009-ben indított el egy szervezeti átalakítási folyamatot. Ennek lényege, hogy minél inkább kihasználják a bankcsoportból származó előnyöket, valamint az, hogy még jobban megfeleljenek az ügyfelek által támasztott igényeknek. Az utóbbi kapcsán a CIB számos csatornán keresztül teszi lehetővé ügyfelei számára a közvetlen visszajelzést és ezeket elemezve, az eredményeket beépítve alakítja testre szabott egyedi megoldásait. Ilyen a 100%-os figyelem.
Elkötelezettség

A fenti gondolatokat támasztja alá az olaszországi anyabank, az Intesa Sanpaolo hozzáállása, amelynek köszönhetően az elmúlt években jelentős tőkeemelést valósított meg magyarországi leányvállalatában, így biztosítva a tőkeerős pozíciót a CIB számára a hazai pénzpiacon, és így megerősítve szilárd, kétségbe vonhatatlan elkötelezettségét.
Nem szerencse kérdése

A CIB Bank számára fontos minden lakossági és vállalati ügyfele, őket az országban teljes lefedettséget adó közel száz bankfiók, számos delegált kis- és középvállalati kapcsolattartó, nagyvállalati kapcsolattartó és prémium tanácsadó segít pénzügyeinek intézésében és döntéseiben, hiszen az ügyfél-elégedettség nem szerencse kérdése.
Alapelvek

Az elmúlt években kikristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:

fenntartható üzleti működés
átláthatóság
prudencia

Elismerések

A CIB Csoport az elmúlt években több megtisztelő, szakmai elismerésben is részesült, ami részben az egész pénzintézetet, részben egyes termékeit, részben több szempontból is piacvezető fenntarthatósági teljesítményét díjazta. 2010-ben a CIB Csoport lett a legjobb a hazai pénzintézetek között a felelős működés rangsorában, 2009-ben az év lakossági hiteltermékéért kapott elismerést, 2008-ban pedig a legjobb lakossági internetbank címet tudhatta magáénak a Bank.

Weboldal: www.cib.hu
Telefonszám: 06 40 242 242
Címkék: