Kövess!Lájkold Facebook oldalunkat is! Kövess minket!

A megkérdezettek többsége számlavezető bankjától kérne hitelt egy felmérés szerint

A megkérdezettek kétharmada hitelfelvétel esetén első körben saját bankjához fordulna, bár azzal szinte mindenki egyetért, hogy érdemes körülnézni az ajánlatok között – derül ki a Cofidis és a BankRáció.hu közös felméréséből.

A közel 14 ezer megkérdezett részvételével végzett, nem reprezentatív kutatás szerint tízből négyen úgy érzik, hogy képtelenek összehasonlítani az ajánlatokat. A válaszadók 77 százaléka szerint nem elég átláthatóak a hitelajánlatok, 62 százalék szerint az apró betűs részektől kell a leginkább tartani.

Minden negyedik ember kifejezetten csak a nagynevű, sok fiókkal rendelkező bankoknál mer hitelt felvenni. A kisebb, vagy nehezebben elérhető bankokban a válaszolók valamivel több mint fele bízik csak meg annak ellenére, hogy anyagilag akár jelentősen jobban járnának velük.

A válaszolók 21 százaléka a teljes hiteldíj mutatót (THM), 19 százalékuk az összes visszafizetnivalót jelölte meg a legfontosabbnak egy hitellel kapcsolatban, az emberek fele azonban nem konkrét, összehasonlítható mérőszámokból indul ki, hanem az olyan általános hívószavak mentén hozna döntést, mint a “biztonság”.

A pénzügyi ismeretekre vonatkozó kérdésekre adott válaszokból az derül ki, hogy a válaszolók 56 százaléka nem érti a banki nyelvezetet , 44 százalékuk nem ismeri jól a bankok által gyakran használt szavakat, kifejezéseket.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..